Blog Post 25N a l’Univers: Teixim un món lliure de violències masclistes

25N a l’Univers: Teixim un món lliure de violències masclistes
des.

7

2022

25N a l’Univers: Teixim un món lliure de violències masclistes

El 25 de novembre amb motiu del dia internacional per l’eliminació de les violències masclistes, la comissió mixta de gènere i interculturalitat va proposar una acció que es va iniciar a  les aules i va continuar el divendres 25 a la tarda al passatge de l’escola. 

Entre totes ens imaginàvem una xarxa forta, sòlida i resistent que ens pogués sostenir i que pogués aturar sense trencar-se. Ens imaginàvem teixint aquesta xarxa amb la col·laboració de totes i tots per  visibilitzar aquesta idea i per fer veure la necessitat d’una presa de consciència col·lectiva.

Hi ha violències masclistes de molts tipus que sovint s’entrecreuen: física, psicològica, sexual, obstètrica, econòmica, digital, de segon ordre i vicària.

Es donen a la classe, a casa, al barri, a la ciutat, al país, al món… Actuar per un món lliure de violències comença per identificar aquestes violències masclistes, per prevenir-les i per crear noves dinàmiques basades en la igualtat, la cura i el respecte. 

A les aules durant el 25N

A l’escola, al llarg de la setmana, vam començar a fer el nostre teixit i cada comunitat va anar trobant diferents moments i llenguatges per conversar i reflexionar sobre aquest tema.

A la Comunitat de Petites, a partir de llibres o vivències donades a cada grup, vam proposar als infants que compartissin amb el grup què els agrada i què no,  per sentir-se cuidades. 

A la Comunitat de Mitjanes, a partir del llibre “El meu cos és meu” van anar sorgint diverses reflexions sobre la importància d’establir i respectar els límits de cadascú. També, en rotllana, es va fer una dinàmica on es va començar a  teixir una aula sense violència i  on cada infant va poder compartir aquests límits. 

A la Comunitat de Grans, es van fer debats i reflexions per  prendre consciència sobre la  violència contra les dones. Posteriorment, es van realitzar dinàmiques concretes per visualitzar situacions que es poden donar dins les aules i valorar com actuar en cas que es donin. També es van plantejar reflexions sobre les diferents maneres d’estimar i  el concepte d’amor romàntic. 

Acció  amb les famílies el  25 N a la tarda 

Al passatge hi havia una taula amb fils amb l’explicació de l’activitat de la xarxa  i les famílies van poder anar afegint el seu teixit a la xarxa col·lectiva. 

Al costat també hi havia un mural col·lectiu on les famílies i els infants van poder escriure les seves propostes i reflexions per un món lliure de violències.

El passat divendres vam començar a teixir entre totes una xarxa molt important i volem que amb la col·laboració de tota la comunitat de l’Univers seguim fent-la gran. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *