Blog Post Educar a través de la coeducació – Cicle de tallers per a famílies

Educar a través de la coeducació – Cicle  de tallers per a famílies
febr.

13

2017

Educar a través de la coeducació – Cicle de tallers per a famílies

  La comissió mixta de gènere i d’aprenentages ha coordinat la participació de l’escola en el cicle de Tallers per a famílies “Educar a través de la coeducació” que organitza l’Associació CoeducAcció. 
El calendari  de cada taller és el següent:
  20 de febrer de 17 a 19h: Coeduquem a casa
Quin paper té la família en l’educació de nenes i nens? Eduquem igual a tots els fills i filles? Com les situacions personals i expectatives influeixen en el que esperem dels infants? Com afrontem les diferents necessitats i demandes que ens fan? Com operen les nostres idees preconcebudes i els nostres prejudicis? Eduquem realment en igualtat? Què implica això?
  28 de febrer de 17 a 19h: Coeducar és prevenir la violència de gènere
Tothom parla de la violència de gènere… però què és ben bé? Com es manifesta? Què podem fer des de casa per educar noies i nois per a que construeixin relacions afectives lliures de violència masclista? Eduquem realment de manera igualitària a casa? 
  6 de març de 17 a 19h: Emocions i sexualitat: claus per una educació plena
Què és l’educació emocional? I l’educació afectivo-sexual? D’això ja en parlen a l’escola o cal que en parlem a casa? Fins on hem d’intervenir les famílies? I l’escola? De quina manera hem de tractar aquest tema amb els infants? Amb quines dificultats ens trobem?
  20 de març de 17 a 19h: Contes d’ahir i d’avui: els models de sempre?
Els contes són una eina educativa present al llarg de tota la vida, i tenen un paper molt important durant la infància. Però… som conscients de com influeixen als infants? Quins models els ofereixen? Quins móns possibles imaginen i quins altres móns els són negats? Quins valors tenen els i les protagonistes? I la resta de personatges? Amb aquest taller ens aproparem al món dels contes per tal d’analitzar els models i valors que transmeten i poder escollir i decidir amb major consciència i capacitat crítica. 
  27 de març de 17 a 19h : Tema pendent de concretar
  El mínim de persones per a realitzar cada  taller és de 5 i el màxim de 20. 
Per poder participar cal apuntar-se a les llistes que trobareu penjades a l’Àgora.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *