Blog Post El Punt Verd Mòbil Escolar arriba a l’escola

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
maig

26

2015

El Punt Verd Mòbil Escolar arriba a l’escola

En el marc del nostre projecte mediambiental i de sostenibilitat Escoles + Sostenibles (abans Agenda 21 Escolar), continuem treballant per millorar la selecció i la reducció de deixalles a l’escola conjuntament nens i nenes, mestres, famílies i monitors, formant part de la nostra manera de ser i estar a l’escola.
En aquest treball tenim en compte tant els residus que s’han de llençar en els contenidors habituals ( paper, plàstic, vidre, orgànic i rebuig) com els residus especials que han de seguir un canal especial de recollida , tractament i aprofitament.
Pels residus  habituals comptem amb galledes i contenidors que faciliten la selecció de deixalles en classes, menjador i pati. Els residus especials, cada curs , anem emmagatzemant-los en la caseta de fusta del pati a mesura que es van generant: pots de pintura buits, joguines trencades, aparells que no funcionen i que no es poden arreglar, tòners, …. Pels residus habituals, de  manera setmanal, hi ha infants i mestres encarregats que aboquen cada deixalla al contenidor corresponent; encarregats de tirar l’orgànic i el plàstic als contenidors del carrer i encarregats de llençar al paper als contenidors grans de paper que ens venen a recollir per ser reciclat. Pels residus especials demanem que vingui a l’escola el Punt Verd Mòbil Escolar un dia de finals de cada curs. El PVME és un camió pensat per que els nens i nenes puguin participar en la recollida de residus especials, alhora que és una eina pràctica i educativa per l’escola per desfer-nos d’aquest tipus de residu.
Aprofitem aquesta activitat per reforçar el projecte inter-generacional de l’escola amb la llar d’avis veïna a l’escola. Els avis que també han anat guardant els residus especials, es troben amb els nens i nenes de l’escola i s’ajuden mútuament per anar-los a llençar al PVME. Aquest curs , El Punt Verd Mòbil Escolar, vindrà  a la nostra escola la tarda del dijous 28 de maig. Durant la tarda, els nens i nenes amb les mestres, anirem llençant els residus especials que hem anat acumulant durant tot el curs.
Aquest mateix dia i després de l’horari escolar, us convidem a totes les famílies que participeu en aquesta activitat portant de casa algun residu especial que hagueu generat a la vostra llar i portar-lo juntament amb el vostre fill/a en el Punt Verd Mòbil Escolar. Amb això, potenciem la sensibilització conjunta família – escola entorn al tema mediambient. Us oferim la possibilitat de deixar el residu especial que vulgueu portar al pàrquing de les bicicletes i patinets , evitant haver-l’ho d’arrossegar durant tot el dia.
Si voleu consultar quin són els residus considerats especials, ho podeu consultar a la pàgina web del Projecte Agenda 21.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *