Blog Post Els de la classe Yin-Yang aprenem dels contes

Els de la classe Yin-Yang aprenem dels contes
febr.

16

2020

Els de la classe Yin-Yang aprenem dels contes

La classe dels Yin-Yang, tot just tornar de les vacances d’hivern, a través d’un joc de pistes vam trobar set àlbums il·lustrats amagats per l’escola. La majoria, eren àlbums que no havíem llegit mai i semblaven molt interessants. Per a llegir-los, la Mireia, la nostra mestra en pràctiques ens va dir que ens dividíssim en grups de quatre, cada grup podríem llegir-ne un o dos i després hauríem de gravar un vídeo per presentar la seva història a la resta de la classe.

Els àlbums no només han estat molt interessants, amb uns textos i unes il·lustracions de gran qualitat, a més, ens han mostrat personatges que trenquen una mica amb la normalitat. Les nenes i nens de les històries no tenen vergonya de ser qui són, o si en tenen, lluiten per superar-la amb l’ajuda de la seva família i amics. En aquestes històries tothom es pinta les ungles i es posa vestits de diferents colors. És igual si et diuen nena o si et diuen nen, hem descobert que convertir-te en sirena és possible, com ho fa en Julià a l’àlbum il·lustrat Sirenes.

Aquesta feina ens ha permès treballar en equip i llegir de forma col·lectiva. Amb el nostre grup, ens hem repartit la lectura, hem compartit opinions sobre les històries i els seus personatges, i hem adquirit responsabilitats a l’hora de gravar el vídeo de presentació del nostre llibre. Llegir en grup a vegades és difícil, però ens permet ajudar-nos i compartir estratègies per, de mica en mica, millorar i llegir amb menys dificultats.

A l’última sessió, vam reunir-nos tots els grups per parlar sobre quins missatges ens havien transmès les diferents històries. Van sortir moltes opinions i sensacions, però tota la classe estàvem d’acord en una cosa, ens hem d’acceptar tal com som i acceptar als altres tal com són, perquè tothom té dret a ser feliç.

Gràcies Mireia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *