Cercant un nom … Projecte de canvi de nom

Tota la comunitat educativa va participar

Voliem canviar el nom provisional
IMG_7373IMG_7279
Un procés participatiu i democràtic

L’escola Bailèn va iniciar el seu funcionament el curs 2009-2010 al barri de Gràcia de Barcelona. La seva ubicació provisional en mòduls es situa des de l’inici al C/ Siracusa- Pl. del Poble Romaní..
Com a tots els centres de nova creació el nom de l’escola es referia al nom del carrer o barri on estava prevista la ubicació definitiva del centre.
A l’iniciar el curs, atenent a la opinió de les famílies de l’ escola que volien canviar el nom provisional, es va iniciar el treball per a modificar la denominació específica del centre i poder formalitzar el procés definint el nom definitiu.
Es va iniciar un Projecte de canvi de nom. Tota la comunitat educativa va participar en el procés de propostes de nom, entenent que les famílies que llavors formaven ja part de l’escola, eren una representació aleatòria de la població del barri de Gràcia al qual pertanyien en la seva totalitat.
Després de seguir tot un procés participatiu i democràtic, en el marc de la festa d’inauguració es va proclamar guanyadora la candidatura de l’Escola l’Univers com a nom definitiu. El nom l’Univers evoca, segons els seus impulsors, la tradició humanista de l’escola lliure i el lliure pensament i té connotacions de curiositat i descobriment, d’imaginació i ciència. I és, alhora, un concepte plural i multicultural.
S’iniciava llavors tot un procés normatiu per tal que el nom escola l’Univers fos reconegut oficialment.

Un logotip pel nom “Escola l’Univers”

PROJECTE MOSAIC 011
El curs 2010-2011, l’escola i l’AFA van portar a concurs el disseny del seu logotip.
logo 1
Per celebrar que faltava poc perquè el nom escola l’Univers fos reconegut oficialment es va proposar crear un logotip a tota la comunitat educativa.
PROJECTE MOSAIC 008
Es va iniciar un procés que va culminar amb la votació del logotip en la festa de final de curs, on va participar tota la comunitat educativa.