Blog Post Fem un TÀPIES

Fem un TÀPIES
des.

23

2022

Fem un TÀPIES

El passat novembre, els grups dels Animals fantàstics i Natura de 1r vam visitar la Fundació Tàpies.

Des de l’àmbit artístic, trobem interessant fer aquesta sortida, ja que ens dona la possibilitat de conèixer i descobrir un dels artistes referents de l’art de la nostra ciutat, l’Antoni Tàpies. Durant la visita ens van explicar una mica la seva vida, la seva manera de pensar i d’interpretar i vam poder veure algunes de les seves obres i característiques tan peculiars. Ens vam deixar sorprendre per la gran varietat de materials que utilitzava, ja que molts d’ells eren elements quotidians, com ara escombres, branques, cordes, papers de diari, claus, teles, entre d’altres.

Aquesta visita ens va engrescar en convertir-nos en Tàpies per un dia i vam engegar una proposta on cadascú de nosaltres havíem de pensar quins materials ens agradaria fer servir per a crear el nostre propi quadre inspirat en les obres que havíem vist i que més ens van agradar.

Després de pensar en els materials de forma individual, vam decidir que faríem el quadre en equip. Quin gran repte! Voleu saber com ho vam fer? Primer de tot ens vam distribuir en petits grups i cadascú va aportar idees d’allò que li agradaria representar, així com els materials que necessitaríem. Un cop vam tenir la idea al cap, vam traslladar-la al paper, fent un petit esbós de les obres. Després de la posada en comú sobre allò que volia fer cadascú va arribar el dia de posar-nos mans a l’obra, i mai millor dit!

Una tarda de divendres, vam baixar les dues classes de primer als Porxos i amb tot el material que havíem recopilat: claus, teles, vernís, cola, branques, sorra, cintes, paper de diaris, cartó, pintures…, cada grup va començar a crear el seu quadre. Vam gaudir molt d’aquest moment, els nostres quadres eren molt grans i anàvem omplint-los amb els materials i amb totes les idees que teníem al cap, fins i tot en van sorgir de noves!

Per últim, amb el resultat final de les creacions, només ens quedava posar-li un títol, com fan els grans artistes! Cada grup va pensar allò que li suggeria i es va posar d’acord per donar-li nom, tot seguit van escriure el títol per recordar-lo i fer-lo més “nostre” encara.

Com els bons artistes en acabar tot el procés vam fer una exposició dels nostres quadres i vam venir a veure’ls el públic més especial, les nostres famílies! Esperem que ho gaudíssiu i us hagi arribat la nostra satisfacció.

Gràcies a totes les famílies de primer per la vostra col·laboració!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *