Blog Post L’alcalde de Barcelona presenta el projecte de construcció de l’escola

L’alcalde de Barcelona presenta  el projecte de construcció de l’escola
juny

30

2014

L’alcalde de Barcelona presenta el projecte de construcció de l’escola

Acabem el cinqué curs de funcionament de l’escola l’Univers i com a tancament de curs volem compartir amb vosaltres una bona notícia en relació al futur de la nostra escola.


Després d’anys de contínues  negociacions amb el Districte de Gràcia i el Consorci d’Educació i després  de diverses  reivindicacions de les famílies per demanar una solució  per la construcció de la nova escola,   l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias va presentar el dijous passat,  a la Sala Lluis Companys de l’Ajuntament de Barcelona, el projecte de la nova escola l’Univers i l’escola bressol municipal  A la presentació també van participar la tinenta d’alcalde i regidora del districte de Gràcia, Maite Fandos; i el regidor d’Educació, Gerard Ardanuy i va assistir la direcció de l’escola i un representant de la comissió de mobilitzacions de l’AFA.  


L’alcalde va explicar que donada la situació econòmica en que es troba la Generalitat, l’Ajuntament va assumir fa uns mesos,  el compromís de tirar endavant el projecte i fer-se càrrec del finançament. En el solar ja s’ha començat a construir un aparcament soterrani. La previsió és que les obres de construcció de la nova escola s’iniciïn el proper mes d’octubre de manera que ja es pugui iniciar el curs 2015-16 en el nou edifici.


En la presentació es va explicar que el nou edifici de l’escola tindrà planta baixa i quatre pisos amb prop de 3.978.64 m2 de superfície construïda.  


A la planta baixa hi haurà el gimnàs i el menjador-cuina.  A més també hi haurà un espai d’administració destinat a l’AFA, lavabos i espais per les instal·lacions.   A la primera  planta hi haurà els espais per a l’alumnat d’infantil amb 6 aules exteriors a un porxo amb zona de jocs, lavabos, aula de psicomotricitat, espai per tutoria, magatzem i serveis. En aquesta mateixa planta hi haurà també els espais d’administració i la mediateca  amb aula de biblioteca i informàtica a més dues aules complementàries i els lavabos.


Els alumnes de primària estaran a les plantes tercera i quarta, que comptaran amb 12 aules, 2 aules de desdoblament, 2 aules de reforç, magatzems, lavabos, dues tutories, vestidor i espai de serveis


Aquestes dues plantes descansen  sobre la segona planta destinada a pista i pati amb zona de jocs per als infants de primària i són les que permeten  que el pati tingui un  porxo. En aquesta segona planta hi haurà els vestidors del gimnàs i una altra aula addicional de primària

 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *