Blog Post L’Eugènia, una científica

L’Eugènia, una científica
febr.

22

2022

L’Eugènia, una científica

L’11 de Febrer coneixem a l’Eugènia, una científica.

Els i les col·legues de 6è

L’Eugènia Martínez Ferrero va néixer a València i té 45 anys. Va estudiar bioquímica i els seus hobbies són: llegir, caminar i viatjar.

Va decidir dedicar-se a la ciència perquè li agradava estudiar el comportament dels animals, saber el perquè de les coses i volia disminuir la contaminació al món.

L’Eugènia és una mica baixeta, té el cabell curt i castany. No va gaire a la moda, té un tatuatge a la mà dreta i la veu bastant aguda. Els seus ulls són verds, però semblen marrons. És simpàtica, amable, llesta, positiva…

L’Eugènia treballa en equip en un laboratori. Els seus companys i companyes són d’arreu del món, cosa que ajuda a l’equip, perquè tothom pot aportar idees diferents. La científica ha estat a molts laboratoris de països diferents, col·laborant amb altres equips. Investiga amb material com lupes gegants, microscopis i balances. Utilitza ordinadors per fer càlculs complicats.

El camp de recerca de l’Eugènia es basa a transformar la llum del Sol en electricitat, per reduir l’impacte mediambiental que provoquem a la Terra amb la producció d’electricitat. Vol aconseguir reduir el consum de petroli, gas i carbó per fer servir energia renovable i lluitar contra el canvi climàtic.

Concretament, l’Eugènia es dedica a investigar i crear plaques solars flexibles i portàtils que porten energia de fonts renovables a màquines i vehicles. Fa servir la nanotecnologia per assolir aquest objectiu. Estan creant plaques solars molt petites i amb la mateixa potència que les grans.

L’Eugènia amb la seva recerca té com a finalitat reduir la contaminació del planeta. D’una banda, vol intentar transformar el CO₂ en substàncies útils i de l’altre, intenta que amb l’energia del Sol que reben les plaques solars, es faci més energia. La científica afirma que amb l’energia Solar que rep la Terra en un dia, es podria produir l’energia que necessita la humanitat en un any.

Quan va acabar l’explicació, les entrevistadores de la classe li van fer unes preguntes més específiques, preguntant-li tot el que no havia explicat i volíem saber. Hem recollit molta informació interessant.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.