Blog Post Què és la pau?

Què és la pau?
febr.

6

2019

Què és la pau?

El passat dimecres 30 de gener vam celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Va ser un dia diferent i especial, dedicat a compartir mirades per seguir creixent plegats. Els grups de Mitjans volem ensenyar-vos les activitats que vam realitzar per prendre consciència sobre les formes de violència que ens podem trobar en el nostre entorn i alhora fer visible de quina manera podem garantir la pau al nostre dia a dia.

Una de les propostes que vàrem fer consistia en classificar un seguit de frases d’actituds segons ens semblessin que eren Violència o No-violència. Als grups de primer, això ens va servir per adonar-nos que hi ha moltes més coses que ens fan sentir malament a part de les més evidents, com pegar. La classe dels Volcans (3r) va representar el resultat de l’activitat sobre d’un volcà, evidenciant així quines actituds sortien o no a la superfície (lava) i el grup de l’Antàrtida (2n) ho varen fer a partir de la metàfora de l’iceberg. Podeu veure-ho al vídeo, en què ho expliquen als nens i nenes de la classe de 5è.

Entre les activitats que vam fer als diferents grups i que podeu veure a les fotografies, destaquem les lectures que es van fer a cada nivell i que ens van servir per debatre qüestions al voltant de la pau. El conte de “Puk i el mur” als grups de primer, “Construir ponts enlloc de tanques” a segon i la història de Martin Luther King a tercer.

També hi va haver temps per parlar sobre què creiem que vol dir PAU en el nostre dia a dia a l’escola. Ho vam fer compartint totes aquelles actituds que fan que ens sentim bé a l’Atri, com ara jugar net, compartir les joguines o ajudar als més petits. Les vam recopilar i ara cada grup ja té el seu propi “Llibre de la Pau a l’Atri”, un recull d’actituds que sabem que ens ajuden a mantenir un clima de pau i benestar en el qual totes i tots ens puguem sentir bé.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *