Blog Post GÈNERE i SEXOAFECTIVITAT: Algunes reflexions a Grans

GÈNERE i SEXOAFECTIVITAT: Algunes reflexions a Grans
gen.

10

2021

GÈNERE i SEXOAFECTIVITAT: Algunes reflexions a Grans

Al llarg del 1r trimestre a la comunitat de GRANS han estat reflexionat sobre  diferents aspectes relacionats amb el gènere i la sexoafectivitat :

A 4t  s’han fet debats interessants sobre alguns dels àmbits on es reprodueixen els estereotips de gènere: les joguines, la roba, els oficis,…  També s’han generat moltes reflexions i debats al voltant de  l’estona de l’Atri,  per tal de jugar més junts i juntes  a jocs diferents.

 En el grup de   també han reflexionat sobre els estereotips i els rols de gènere a partir de  l’anàlisi de videoclips musicals  i notícies d’actualitat . També han analitzat vídeos en els que els mateixos  i les mateixes  alumnes representaven diferents situacions fent de nen o de nena. Tot això,  va generar molts debats sobre què volia dir ser nen o nena i valorar si estaven d’acord o no amb aquestes concepcions socials.

han compartit neguits i curiositats sobre la sexoafectivitat a partir de la “bibliomaleta de sexualitat”  que vam  demanar en préstec al CRP de Gràcia.  Aquests llibres han generat moltes converses  que han permès parlar-ne amb naturalitat i han portat a conèixer millor l’aparell reproductor i com funciona. 

A més a més, els tres grups van  visitar l’exposició “Feminista havies de ser al Palau Robert  que va generar debats molt interessants que van tenir la seva continuïtat  amb dues propostes més que ens va proposar la comissió de Gènere de l’AFA pel 25 de Novembre:

  • l’anàlisi de l’ iceberg de la violència  masclista  
  • el vídeo “ Caperucita dice no” . Podeu veure en el nostre vídeo algunes de les reflexions fetes pels infants de 4t  després d’haver mirat i reflexionat al voltant del vídeo CAPERUCITA DICE NO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *